2012. július 14., szombat

Szintúgy mozi és egy könyv és bővül a letölthető könyvek listája

Sziasztok Mindenki!


Tudom, hogy elég rég írtam már, és a kifogások, csak gyűlnek, úgyhogy nem is zavarlak titeket vele!


Mint már Rose is írta a mozis beszámolóját, én is megkísérlem azt.


Én és a barátnőm - vagy egy hete - megnéztük a Hófehér és a vadászt. Több szempontból is csatlakoznék az előttem szólóhoz (és már kommentben írtam is), miszerint eléggé kedvetlen lettem Kristen alakításától. Sok mozdulat hasonlított az Alkonyatban megformált karakteréhez. Ezenkívül én filmnézés közben azon gondolkodtam, hogy még hány filmből és meséből vannak benne jellegzetességek.


Például, nekem a sötét erdő kifejezetten hasonlított az erősen hallucinogén gombáival az Alice Csodaországban című mesés adaptáció elvarázsolt erdejére. Vagy az erdőben látott sötét alakok számomra a Harry Potter filmekben megjelenő dementorokra hasonlítottak. Ott volt még a sziklaugrás, ami kimondottan "bellás" volt. Az egész mozdulatsor, és maga a jelenet is. És utoljára, ha nem jut eszembe semmimás, akkor az a BIZONYOS csók, amikor jött a herceg és... dobpergés... nem történik semmi. Bezzeg. mikor jön a VADÁSZ, akkor máris életre kel. Az a jelenet nekem határozottan Csipkerózsikára hajazott.
És a vége... Mint már előttem Rose mondta, nyitva marad. Elméletben jönne az a rész, hogy Hófehér hozzámegy a herceghez, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. De ez nem következik be. És lássuk be, hogy más sem. Gondolok itt arra, hogy akár a vadász is a képbe kerülhetne. Hisz az ő csókjára ébred fel, ő tanítja, segít neki, valamint  a zárójelenetben az az összenézés... Olallá...
Hát nem tudom hogy ti mit gondoltok róla. nekünk ez a véleményünk. A "gonosz mostoha" nekem a kedvencem az egész sztoriban. Szerintem sokkal szebb, mint a "sokkal szebbet" játszó Hófehér. Érthetetlen... *sóhajtás* A mostoha karaktere egyedi, magával ragadó és maga a külseje is az. Gondolkodtam rajta, hogy elkérem a mozitól a nagy plakátot, amin ő van rajta, de nem biztos, hogy elférne a szobámban. Milyen kár:(
Na, de, sebaj! Búslakodni sose jó! :)
A könyvekre rátérve, mostanság nem vettem új könyvet, de tervbe van véve, ugyanis van egy könyv, amiért elepedek, de anyu azt mondta, hogy túl sok könyvet vásárolok. De hát mondja ő, aki ugyanúgy elolvassa az összeset, amit én és a barátnőm megveszünk! :D
A könyv nem más, mint E. L. James: A szürke ötven árnyalata


A könyv, amelyről mindenki beszél…

Nemcsak a romantikus regények olvasói rajonganak érte, de a szépirodalmat kedvelő hölgyek is veszik, mint a cukrot. Örömmel jelentjük, hogy a Bookline-nál már megvásárolható az a regény, amely tornádóként söpör végig a világ könyvpiacán!

A Fifty Shades-sorozat első részét, a Fifty Shades of Grey-t tavaly egy kis ausztrál kiadó jelentette meg. A könyv mára vezeti a New York Times és a Barnes and Noble bestseller listáját, kiadásának jogaiért a legnagyobb kiadók versengenek világszerte, a megfilmesítésre pedig már több hollywoodi ajánlat érkezett. A történet, amelyet annyira imádnak a nők, egy titokzatos fiatal milliárdos, Christian Grey és egy – a sztori elején még szűz - egyetemista lány BDSM kapcsolatáról szól, kendőzetlenül kitérve a részletekre. A borítót díszítő szürke nyakkendő – amely a regényben nem csak nyakravalóként kap szerepet – mára divatba jött a rajongók között...

Mi lehet az oka annak, hogy bár kemény szexjelenetekben használja ki a hős a hősnőt, kapcsolatuk történetéért mégis intelligens, emancipált nőolvasók milliói rajonganak? A New York Timestól a Guardianig, a Forbestól bloggerekig, és egyszerű háziasszonyokig a fodrászatban, pszichológusoktól szociológusokig és irodalomkritikusokig mindenki E. L. James erotikus (sokak szerint soft-pornó) trilógiájáról beszél, vitatkozik, kérdez. Az amerikai nők egyszerűen csak „A könyv”- ként beszélnek róla.

A könyvesboltok előtt a sarokig álltak sorban a férfiak, akiket feleségeik küldtek, hogy vegyék meg a könyvet. Mivel pedig a napokban a regény kifogyott az amerikai boltok polcairól, most a neten a példányok 1000 dollárért cserélnek gazdát.
Sokak szerint a Grey-trilógia „Twilight felnőtteknek” – a történet szintén egy domináns, különleges fiatal férfi és egy „ártatlan” lány kapcsolata körül forog, de ahol Stephanie Meyer már rég „leoltja a lámpát”, ott L.E. James nem pironkodik...


Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad.
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt - de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere - multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja - ellenére démonok gyötrik. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.


Az írónak ez a nagyszabású műve egy trilógia része, melynek a következő két része még csak előrendelhető.


Megjelenés: 2012. augusztus

Megjelenés: 2012. október

A letölthető könyvek listája pedig kibővült!

Charline Harris: True Blood 1-9.
Sarah Blakley-Cartwright: Red Riding Hood (természetesen angolul)
Spirit Bliss: A múlt árnyai trilógia (ugyan az ő oldaláról is le lehet tölteni, de gondoltam, aki nem ismeri az oldalt, annak innen könnyebb)
Lara Adrian: A vámpír csókja, A vámpír éjjele,  A vámpír ölelése, A vámpír bosszúja, A vámpír vére
Kresley Cole: Vámpíréhség, Vámpírszerető, Vámpírharc
Anne Rice: Interjú a vámpírral
P. C. Cast, Kristin Cast: Az Éjszaka Háza 1.
Susan E. Phillips: Csak te kellesz, Angyali csók
Claudia Grey: Stargazer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése