2012. augusztus 12., vasárnap

DIY Twilight


Ha már eleged van a multi cégek által kínált előre elkészített és silány minőségű kiegészítőkből és ajándékokból, akkor itt az ideje, hogy te magad készíts egy teljesen egyedi és különleges darabot. Próbálj olyat kitalálni, amihez könnyen hozzáférsz vagy ami már alapból az otthonod része, ez azért is praktikus, mert nem kell órákat töltened keresgéléssel és egyik bevásárlóközpontból a másikba rohangálnod a hozzávalókért, ahol megjegyzem nem valószínű, hogy találsz valami értékelhetőt a felhozatalból. A minőségi dolgokért érdemes  kisebb hobbiboltokat vagy kézműves boltokat felkutatni.  De nem feltétlenül kell újnak lennie, felújíthatsz egy rég nem használt vagy feleslegesnek vélt tárgyat is.
A lehetőségek tárháza hatalmas, bátran választhatsz pl. képkeretek, kis fadobozok, tükrök, poharak, ékszerek vagy vázák közül is.
Ne aggódjatok, ha elsőre valami nem úgy sikerül, mint a leírásokban vagy ahogy a képen szerepel, de szerintem ez is- mint még annyi minden- csak gyakorlás kérdése.

Én most a már említett ötletek közül választottam a sima üvegpohárra készített üvegfestéket.
Ez egyébként tökéletesen alkalmas tükörre és más üvegfelületre is. A minta lehet bármilyen, tetszés szerint. Én most az egyszerűbbet választottam, de aki kreatívabb és több kézügyessége van, azoknak ajánlom a merészebb és bonyolultabb mintákat, mert a végeredmény magáért beszél. Nem fontos sablont használni a festéshez, lehet rögtön a felületre is készíteni, de ez megint csak kézügyesség kérdése. Nekem biztosabb volt így a végeredmény, még akkor is ha pár lépéssel tovább tartott a folyamat.

Amire szükséged lesz:

-         sablon (ehhez kinyomtathatod magadnak a könyvek borítóján lévő képeket, vagy feliratokat, az ügyesebbek rajzolhatják is.)

-         átlátszó műanyag iratlefűző (szerintem ez a legalkalmasabb) de használhattok átlátszó fóliát is

-         üvegfesték ( én csak feketét, pirosat, fehéret használtam, de lehet ezt is tetszés szerint)

-         fekete kontúrfesték

-         üvegpoharak


Először is ha még kezdő vagy, nyomtasd ki vagy rajzold le a mintát, amit szeretnél, ez lesz a sablon. Ezután tedd a sablont az átlátszó lefűző/fólia alá. Próbáld meg úgy elhelyezni, hogy ne mozduljon el és te is jól hozzá tudj férni, ez azért fontos, mert ha már fested, a minta könnyen összecsúszhat, ami elég kellemetlen tud lenni. A festést mindig a kontúrok megrajzolásával kezdd. Hagyd nagyjából megszáradni és csak utána kezdd el színezni a többi részt, de azokat is csak külön részenként, így elkerülheted azt, hogy a színek összekeveredjenek.
Ha készen van, akkor hagyd száradni, a száradás ideje a festék minőségétől is függ. Ha már jól láthatóan megszáradt a minta akkor óvatosan megpróbálhatod egy kés vagy akár az ujjaid segítségével is felszedni a műanyagról. Ha már teljesen megszáradt akkor ez viszonylag könnyen fog sikerülni. Ezután óvatosan helyezd rá a mintát vagy a betűket a már előre előkészített üvegfelületre. Kész is!

Íme az eredmény:


Élőben persze sokkal jobban néz ki, érdemes kipróbálni! 


xoxo: Rose 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése