2011. december 14., szerda

Filmajánlás


M
ivel elég régen volt már filmes bejegyzés, úgy gondoltam ideje erről is egy posztot készíteni. Ez egy különleges bejegyzés lesz, mert csak olyan filmeket mutatok be, amiket én magam is nagyon szeretek, vagy már tűkön ülve várok. Nos, lássuk…

Az első film nem más, mint az egyik személyes kedvencem, a Sherlock Holmes 2. része.
Az első rész után 2 évvel ideje volt a folytatásnak. Gondolom sokan láttátok már, vagy ha nem, akkor ajánlom ( nem csak Robert Downey Jr. miatt). A történet nagyon izgalmas és remélem a másodikban se kell csalódnunk. Én biztos ott leszek a premieren, de addig is: itt egy kis ízelítő:

SHERLOCK HOLMES 2. - ÁRNYJÁTÉK
A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér - és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni.
Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár
Ti várjátok már? 
 



A második egy hatalmas sikerű könyv alapján készült film… és íme: A tetovált lány
Ahogy a könyv, ez is óriási sikernek néz elébe. Igaz, én még nem olvastam az egész könyvet, csak részeket belőle, de az alapján is meggyőzött arról, hogy van helye a nemzetközi sikerlistákon. A film nálunk csak január 19-én kerül a mozikba, de az USA-ban már december 21-én bemutatják. Nem akarok előre lelkesedni, de a bizakodásra minden okunk megvan, iszonyú erős, nyomasztó atmoszféra süt a jelenetekből és mindkét főszereplő - Daniel Craig és Rooney Mara - szupernek tűnik. Kíváncsian várjuk, mi lesz ebből.

Íme:

A tetovált lány


Negyven esztendővel ezelőtt, egy családi összejövetel alkalmával titokzatos körülmények között eltűnt Harriet Vanger. A lány testét sohasem találták meg. A nagybátyja, Henrik meg van győződve arról, hogy Harrietet meggyilkolták, és a tettest a Vanger-klán tagjai között kell keresni. Megbízza a lecsúszott gazdasági újságírót, Mikael Blomkvistet, hogy próbálja meg kideríteni, mi történt. A férfi nem várt segítőtársra akad a tetovált hacker lány, Lisbeth személyében. Minél mélyebbre ás a furcsa páros a múltban, annál sötétebb és veszélyesebb dolgok kerülnek felszínre.
                                                 
Néhány kép a filmből: 
Következő         Következő



xoxo: Rose

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése